Maso - rozdělení dle druhu

Nové produkty

Maso - rozdělení dle druhu

Maso z farmy, BIO nebo od řezníka, vše přehledně seřazeno v jedné kategorii, např. vepřové. 

Maso - rozdělení dle druhu  Počet produktů: 62

Podkategorie

  • Vepřové maso

    Vepřové maso patří mezi ty tučnější a hůře stravitelné. Jeho chuť závisí na stáří a krmení zvířat. Čím je maso starší, tím je tmavší a tužší a naopak. U vepřového je dobré, dívat se na jeho mramorování, podle kterého poznáte, jestli bylo zvíře v růstu "rychleno". Krásně je to vidět na kotletách. Když nejsou kvalitní, mají v řezu jednolitou barvu, pokud jsou kotlety z přirozeně na váze přibývající pašíka, je vidět bílé mramorování.  

  • Hovězí maso

    Hovězí maso je oproti vepřovému méně tučné, obsahuje více železa, zinku, vitamínu B12,... Má cihlově červenou až hnědočervenou barvu. Když je hovězí čerstvé, je tuhé, proto se doporučuje nechat ho vyzrát. Ideální je samozřejmě už kupované hovězí vyzrálé, které je opravdu vynikající. Pokud si raději koupíte čerstvé, nechte ho alespoň pár dní dozrát ve vakuu. Maso bude křehčí. 

  • Drůbež

    Drůbeží maso je jemné a křehké, je plné minerálních látek, vitamínů a je zdrojem kvalitních bílkovin. Kvalitu masa ovlivňuje krmení, stáří a způsob chovu. Kuře z volného chovu bývá tužší, protože má díky pohybu více svaloviny, než kuře z halového chovu. 

  • Telecí

    Jedná se o velmi jemné maso, které je libové a lehce stravitelné. Má růžovou barvu, jemnou vláknitou strukturu a "voní po mléce". Je ideální pro malé děti a sportovce. 

    Maso nebývá v nabídce pravidelně. Jedná se spíše o sezónní záležitost. O aktuální nabídce vždy informujeme prostřednictvím newsletteru. V případě zájmu se zaregistrujte. Děkujeme

  • Králík

    Králičí maso je lehce stravitelné, málo tučné, s jemnou svalovou strukturou. Je zdrojem plnohodnotných bílkovin a vitamínu B. Někteří králíka milují, jiní nenávidí, jak jste na tom vy?

  • Jehněčí

    Jehněčí maso už na štěstí není nedostatkové zboží. Mezi zákazníky je čím dál oblíbenější díky tomu, že je kvalitní a velmi zdravé. A to především proto, že se jedná o maso mladých ovcí vyrostlích na mateřském mléku a čerstvé pastvě. 

    Maso nebývá v nabídce pravidelně. Jedná se spíše o sezónní záležitost. O aktuální nabídce vždy informujeme prostřednictvím newsletteru. V případě zájmu se zaregistrujte. Děkujeme

  • Kůzlečí

    Kůzlečí maso nebývá v nabídce pravidelně. Jedná se spíše o sezónní záležitost. O aktuální nabídce vždy informujeme prostřednictvím newsletteru. V případě zájmu se zaregistrujte. Děkujeme

  • Jerky - sušené maso
    Jerky jsou vyrobeny z vyzrálého BIO hovězího masa. Grass Fed (100% krmeno trávou) – oblast Bílých Karpat Na 100 g sušeného masa bylo použito cca 260 g syrového masa
na stránku
Zobrazeno 10 – 18 z 62 položek
Zobrazeno 10 – 18 z 62 položek